top of page

Η Coordinators στο European Business Summit με ομιλητή τον Francois Hollande

Έγινε ενημέρωση: 29 Μαΐ

Το Κύριο Θέμα για την Ευρώπη είναι η Δημοκρατία!


Με αυτή τη δήλωση ολοκλήρωσε ο Francois Hollande, πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας, την ομιλία του στο European Business Summit, το Σάββατο 25 Μαΐου.


Το συνέδριο διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της ΓΣΕΒΕΕ και είχε ως κύριο θέμα τον ρόλο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.


Ως Πρόεδρος & Διευθύνων της Coordinators Α.Ε. και μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, έλαβα μέρος στις εργασίες του συνεδρίου και είχα την ευκαιρία της γνωριμίας και σύντομης συζήτησης με τον Πρόεδρο Francois Hollande.


Ανάμεσα στα ζητήματα που έθιξε, στην ομιλία του, ο πρώην Γάλλος Πρόεδρος ήταν η σημασία συνένωσης της Ευρώπης, με στόχο την ενεργειακή και οικολογική μετάβαση της Γηραιάς Ηπείρου σε μία νέα οικονομική εποχή. Ο κύριος Hollande, ανέφερε τέσσερις σπουδαίους στόχους για την Ευρώπη:


Πρωτεύον στόχος είναι η δημιουργία μιας Ενιαίας Άμυνας, Οικονομικής και Στρατιωτικής συνάμα. "Πρέπει να συντονίσουμε τις δυνάμεις μας για την εξασφάλιση μιας ασφαλούς Ευρωπαϊκής Βιομηχανίας.... Πρέπει να λάβουμε υπόψη το ρίσκο και να δημιουργήσουμε ένα σύστημα κοινής Ευρωπαϊκής Άμυνας" δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύριος Hollande.


Δεύτερος στόχος είναι η ένωση της Ευρώπης και η αποφυγή της διαίρεσης. "Σήμερα δεν υπάρχει μία κοινή διπλωματία ξεκάθαρη και διαφανής", ανέφερε ο Hollande, υπερθεματίζοντας ουσιαστικά την ανάγκη συμμετοχής στο θεσμό των Ευρωεκλογών, ως απάντηση στις απόψεις που ζητούν την διάλυση της Ε.Ε.


Τρίτος στόχος είναι η μετάβαση σε μία Ευρώπη Οικολογική, με την Πράσινη Ανάπτυξη και την Παραγωγικότητα να συνυπάρχουν. Η Ε.Ε., ιδιαίτερα μετά την πίεση που δέχθηκε η αγορά από τις ενεργειακές συνέπειες του πολέμου, πρέπει να στραφεί σε αυτόνομη παραγωγή πράσινης ενέργειας και παράλληλη ενίσχυση της παραγωγικότητας, για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εκτός των άλλων .


Ο τέταρτος στόχος έχει να κάνει με τους κινδύνους και τις κρίσεις που γεννιούνται μέσα στην Ευρώπη. Ο περιορισμός του προϋπολογισμού για την χρηματοδότηση της ενιαίας άμυνας και της ενεργειακής-τεχνολογικής μετάβασης, η κινητικότητα και έλλειψη του εργατικού δυναμικού και οι πολιτικές κρίσεις, μπορούν να αντιμετωπιστούν με την συνένωση των μελών κρατών για την λήψη των αποφάσεων. "Χρειαζόμαστε μία Ευρώπη υψηλής ταχύτητας", σημείωσε ο Hollande και έκλεισε με το μήνυμα ότι "το κύριο θέμα για την Ευρώπη είναι η Δημοκρατία".


Στην προσωπική μας συνομιλία, ο κύριος Holland, δεν δίστασε να μου σχολιάσει τον ρόλο της Κίνας και των ΗΠΑ και για τις, εξ' ανατολής, απειλές που περιβάλλουν την Ε.Ε., μετά από σχετική μου ερώτηση.


Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν επίσης πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες και ζητήματα από έγκριτους ομιλητές, ενώ τις εργασίες χαιρέτισαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ι. Χατζηθεοδοσίου και της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών παρατάξεων, σε συνάρτηση με τις επικείμενες ευρωεκλογές. Αναπτύχθηκαν θέματα σχετικά με την τεχνολογία, την κλιματική αλλαγή, την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, τις χρηματοδοτήσεις, τα κόστη παραγωγής και τον πληθωρισμό, την εκπαίδευση και κατάρτιση, καθώς και την θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.


Αν αναλογιστούμε ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ευρώπη ξεπερνούν το 99% και απασχολούν το 80% των εργαζομένων, τότε γίνεται αντιληπτό πόσο σημαντική είναι μία ολιστική προσέγγιση για την προετοιμασία της επιβίωσης και ανάπτυξης στο μεταβαλλόμενο σύγχρονο και γεμάτο απειλές περιβάλλον.


Με την ιδιότητά μου, ως εκπρόσωπος του οργανισμού Coordinators, που συντονίζει, εκπαιδεύει και συμβουλέυει μικρομεσαίες επιχειρήσεις, θεωρώ ότι δράσεις σαν και αυτή είναι απαραίτητες για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες και στην χώρα μας αποτελούν την ραχοκοκαλια της οικονομιας. Πρόκειται για μία επιτυχημένη εκδήλωση που εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΕΑ για την αγορά και πρέπει να συγχαρώ τόσο τους Προέδρους του Ε.Ε.Α. και της ΓΣΕΒΕΕ, καθώς και το προσωπικό και όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν για αυτό το αποτέλεσμα.


Βασίλειος Π. Καρναχωρίτης,

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Coordinators Α.Ε.

Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου ΑθηνώνΤηλέφωνο: 210 5734000
22 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page