top of page

Η Coordinators πηγαίνει την Ελληνική Εκπαίδευση στο Παρίσι για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο Εκπαίδευσης.

Έγινε ενημέρωση: 22 Δεκ 2023

Ο εκπαιδευτικός και συμβουλευτικός οργανισμός Coordinators, συμμετείχε σε μία ξεχωριστή Πανευρωπαϊκή διοργάνωση για την εκπαίδευση. Το ταξίδι της συνεχούς αναζήτησης για καινοτομία και ανάπτυξη, έκανε στάση στο Παρίσι, στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Εκπαίδευσης 2023, το οποίο διεξήχθη στο εμβληματικό Parc des Expositions στο Port de Versailles. Τον εκπαιδευτικό και συμβουλευτικό οργανισμό Coordinators εκπροσώπησε ο κύριος Βασίλειος Καρναχωρίτης.


Η διοργάνωση τελέστηκε με την συμμετοχή του Γαλλικού Υπουργείου Παιδείας και αφορούσε σειρά δράσεων, όπως παρουσιάσεις, workshop, εκδηλώσεις networking για τους συμμετέχοντες, καθώς και μία παράλληλη έκθεση αφιερωμένη σε εκπαιδευτικά θέματα, με εκθέτες παγκόσμιους οργανισμούς, όπως η Google.


Η διοργάνωση μοιράστηκε σε δύο ξεχωριστά μέρη, στα οποία έλαβε μέρος η Coordinators. Τις πρώτες ημέρες ο θεσμός αφορούσε μόνον επίσημους φορείς της εκπαίδευσης, γεγονός που δίνει ιδιαίτερη τιμή και υπεραξία στην ομάδα της Coordinators, τον μόνο αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό οργανισμό από την Ελλάδα, που κατάφερε να κερδίσει μία θέση δίπλα σε πανευρωπαϊκούς εκπαιδευτικούς γίγαντες. Στα πλαίσια της εκδήλωσης ο κύριος Καρναχωρίτης έκανε παρουσίαση για την Εκπαίδευση στον Ελληνικό χώρο και τις Πανευρωπαϊκά Αναγνωρισμένες Σπουδές στον όμιλο Coordinators, ενώ συμμετείχε στις δράσεις και τα εργαστήρια, με θεματικές γύρω από τον θεσμό και το μέλλον της Ευρωπαϊκής εκπαίδευσης.


Παράλληλα παρουσιάστηκαν καινοτόμες λύσεις για την εκπαίδευση, κάποιες από τις οποίες ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά σε Ευρωπαϊκές χώρες. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισαν οι εργαστηριακοί προσομοιωτές, καθώς και τα ειδικά εργονομικά έξυπνα θρανία, με πολλαπλές επιλογές για τον μαθητή μέχρι και την γυμναστική κατά τη διάρκεια του μαθήματος, με ενσωματωμένο στο θρανίο ποδήλατο.


Την τιμητική τους όμως είχαν οι διαδικτυακές επιλογές για την εξ' αποστάσεως εκπαίδευση, μία σύγχρονη τάση, στην οποία η Coordinators καινοτομεί εδώ και είκοσι χρόνια, αφού παρέχει από το 2002 on-line εκπαίδευση με δική της πλατφόρμα και διαθέτει in-house development.


Τις επόμενες ημέρες η διοργάνωση άνοιξε τις πόρτες τις στο εκπαιδευτικό κοινό, σε μαθητές και σπουδαστές όλων των κατηγοριών. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί οργανισμοί, είχαν την ευκαιρία διαλόγου και έρευνας των πραγματικών αναγκών και αιτημάτων των μαθητών-σπουδαστών.


H Coordinators, με έμφαση στην καινοτομία και στην ψηφιακή τεχνολογία, δεν μπορούσε να λείπει από αυτή την ουσιαστική συγκέντρωση ειδικών και υπευθύνων λήψης αποφάσεων στον κλάδο, για να συζητήσει τη χρήση των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας στους διάφορους εκπαιδευτικούς κύκλους.


Ο οργανισμός Coordinators, λειτουργεί ως χώρος ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών και σκέψεων. Συμμετέχοντας σε αυτό τον θεσμό, επιτυγχάνει μεταξύ άλλων να μεταφέρει στον Ελληνικό χώρο τις τελευταίες τάσεις και τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζονται στη διδασκαλία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της εκπαιδευτικής παροχής. Η ανάγκη για αναγνωρισμένη και αναβαθμισμένη εκπαίδευση, η δυνατότητα κινητικότητας και διασυνδεσιμότητας και η σημασία της δια βίου μάθησης είναι καίρια ζητήματα, τα οποία αναπτύχθηκαν.


Η έλλειψη εργατικού δυναμικού καθώς και η σημασία προτύπων για την ανάπτυξη επαγγελματικών ικανοτήτων και δεξιοτήτων, ανάγονται σε πανευρωπαϊκά ζητήματα. Ο εκπαιδευτικός και συμβουλευτικός οργανισμός Coordinators, θα συνεχίσει να επενδύει και να καινοτομεί, με αποστολή την παροχή υψηλής και αναγνωρισμένης εκπαίδευσης και την διασύνδεση των σπουδαστών της με το σύγχρονο διεθνές επιχειρηματικό περιβάλλον.




74 Προβολές

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
ΣΗΜΑ COORDINATORS ΧΩΡΙΣ ΦΟΝΤΟ.png

Εκπαιδευτικός & Συμβουλευτικός Όμιλος Π&Ε Καρναχωρίτη από το 1994

bottom of page